Tábor 2011 (Valdov, 30.7.-14.8.2011)

Další tábor skončil, vždycky to uběhne tak rychle…

Ale my si nezoufáme, naopak. Získali jsme zase spoustu nových kamarádů harcovníků a zážitků na celý život. Trošku nás zase potrápilo počasí, ale protože nejsme z cukru, vůbec nám to nevadí.

Letos jsme se v čase přenesli zpátky do dob našich předků, do časů, kdy vznikaly staré české pověsti, které nám dodnes připomínají, kdo jsme a odkud pocházíme. Navštívil nás praotec Čech, kněžna Libuše, Přemysl oráč i třeba Bivoj nebo Ctirad a Šárka.

Zasoutěžili jsme si ve spoustě etapovek, zažili jsme řadu kvalitních sportovních i kulturních výkonů nejmladších i starších harcovníků. Pomohli jsme Jasmínce a Hyacintovi zlomit staré prokletí a jejich opětovné láskyplné shledání. Na dvojkovém i trojkovém harcu zažili harcovníci radost z pobytu v přírodě i útrapy, zejména ty které si přichystalo počasí.

Někomu se stejskalo víc, někoho dění natolik vtáhlo, že mu na stýskání nezbyl čas. Hlavně ale všechno proběhlo bez jakýchkoliv větších problémů.

Jediná černá skvrna letošního tábora tedy je to, že nás krátce po skončení tábora nečekaně a navždy opustil bratr Šakal, který se o nás staral od samého počátku, kdy se tábor začal ve Valdově konat. Není pochyb, že na nás shlíží odněkud zezhora ze skautského nebe. Šakale, děkujeme za všechno, nikdy na tebe nezapomeneme…

O těch fajn 14 dnech nejvíc napoví fotky, kterých se zase urodilo děsně moc. Jsou samo ve FOTOGALERII.

 

Těšíme se na vás harcovníci na některé z dalších akcí, které už jsou naplánované. A samozřejmě se už teď zase těšíme na další tábor v roce 2012. JUPÍ!

Vaše vedení.